Řidiči si zvykají na zdržení v Borské, kolony jsou i v podvečerních hodinách, FOTKY

09.04.2014 19:10

Kolony aut, které se často táhnou až k velké křižovatce U Letiště - Folmavská, se tvoří v Borské ulici v Plzni. Provoz je totiž řízen semafory. Omezení potrvá až do 22. dubna.

DSC08614
DSC08616DSC08608DSC08609DSC08610DSC08612DSC08613DSC08614DSC08615

Není to tak dávno, co byla Borská ulice v Plzni neprůjezdná kvůli stavbě nového planetária a už platí pro řidiče další omezení. Tentokrát se sice Borská neuzavřela úplně, ale kvůli rekonstrukci silnice na Karlově je provoz sveden do jednoho pruhu a řízen semafory. Kolony se tvoří nejen v době "špičky", ale i v podvečerních nebo i večerních hodinách. 

,,Protože jsem tudy dlouho nejel, tak jsem si říkal, že to stojí kvůli nějakému kamionu, co nemůže kvůli velkému provozu odbočit. To už jsem si tam taky párkrát "odstál". Ale pak mi překvapilo, že to tam zase rozkopali. Jel jsem ve směru od Borských polí po 17 hodině a trčel jsem tam minimálně 15 minut. Z druhé strany skoro žádné auto a padne červená a z druhé strany hned kolony až na tu velkou křižovatku k Tescu. Zpátky už to bylo v pohodě, ale ve špičce bych tady stát nechtěl," postěžoval si QAPu čtenář Petr, který nám také zaslal fotografie.

Momentálně je provoz v Borské ulici řízen semafory a pozor si dávejte také na "terénní nerovnost" při přejezdu na vyfrézovanou část vozovky, kde je nutné hodně zpomalit. Omezení kvůli rekonstrukce povrchu vozovky u areálu Škodovky na Karlově potrvá ještě do 22. dubna. Do té doby budou provoz řídit semafory. Do 18. května si pak musíte počkat na opravené chodníky a cyklostezky v tomto úseku Borské ulice. Další rozsáhlé stavební úpravy, které probíhají hned vedle Borské, se týkají budoucího depa. Více v článku zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24