QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidička nezvládla rychlost, auto skončilo mimo silnici

22.01.2016 11:02     22.01.2016 11:16

Od rána se v regionu řešilo hned několik nehod. K některým musela vyjet i záchranka. U Kočova řidička nezvládla rychlost v zatáčce, stejně jako mladá řidička na Domažlicku.
 

P2184659

Situaci na silnicích v regionu od pátečního rána zkomplikovalo hned několik nehod. Následky naštěstí nebyly nijak fatální. I tak musela do terénu vyjet i záchranka.

Policisté, ale i záchranáři museli v pátek dopoledne vyjíždět na Tachovsku k nehodě, ke které došlo na hlavním tahu I/21. "Řidička osobního vozu tovární značky Škoda Superb jela ve směru od Nové Hopsody na Planou. U Bezděkova v levotočivé zatáčce nejspíš nepřizpůsobila rychlost jízdy, dostala se s vozidlem do smyku a havarovala do silničního příkopu," popsala mluvčí policie Hana Kroftová.

Mladá řidička si po nehodě stěžovala na bolesti, záchranka ji pak přepravila do zdravotnického zařízení. Naštěstí se ukázalo, že zranění ale nebudou vážná. "Ženu jsme převáželi jen na polikliniku v Plané," řekla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Přesné příčiny nehody se stále šetří.

Teprve 20letá řidička na Domažlicku nezvládla odbočit a havarovala. Na přední nápravě měla různé pneumatiky...

Záchranka musela v časných ranních hodinách vyjíždět také na Domažlicko k Velkému Malahovu, kde havarovalo osobní auto. "Pacientku jsme převáželi se zraněním do nemocnice v Domažlicích," potvrdila mluvčí záchranky.

Vyšetřování nehody ukázalo, že za nehodou bude nejspíš příliš vysoká rychlost. Nicméně ani technicky nebylo všechno v pořádku. "20letá řidička vozidla Mazda chtěla na křižovatce u obce Borovice odbočit vpravo, místo toho ale jela rovně a havarovala v silničním příkopu. Řidička pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze komunikace. Dechová zkouška byla u řidičky negativní. Při šetření nehody policisté zjistili, že na přední nápravě auta byly pneumatiky různých druhů a vzroků," doplnila k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT