QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rodičky mají v domažlické a nově i v klatovské porodnici nonstop přístup k jídlu

20.12.2022 13:30

Novopečené maminky mají v porodnici Domažlické nemocnice od listopadu bohatší snídaně a svačiny a volný přístup do kuchyňky. Nyní se ke stejnému systému přidala i nemocnice v Klatovech.

rodičky bufet_Klatovy_1222_Nemocnice Klatovy

„Vše v životě by se mělo průběžně zlepšovat a také my cítili potřebu zpříjemnit maminkám po porodu pobyt na oddělení šestinedělí, proto jsme se rozhodli rozšířit jídelníček a obohatit ho o důležité základní živiny a vitamíny. A samozřejmě je myšleno i na ženy, které mají nějakou potravinovou intoleranci,“ říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení v Klatovech Mgr. Markéta Burešová. „Cílem je, aby se zde maminky cítily jako doma a mohly si v průběhu dne dát malou svačinku a v klidu posedět. Pokud jim to miminko dovolí.”

Celodenní občerstvení formou bufetu bylo jako první zavedeno v listopadu v nemocnici v Domažlicích. „Švédský stůl nahrazuje snídani a svačiny. Oběd a večeři maminky normálně dostávají jako ostatní pacienti. Pokud jim ale některý pokrm nevyhovuje, nemají na něj chuť, opět ho mohou využít nabídku v kuchyňce,“ doplňuje ředitel nemocnice v Domažlicích Petr Hubáček.

K dispozici tak mají maminky různé druhy pečiva, zeleninu, ovoce, ale například i šunku, jogurty, tvarohové či smetanové dezerty a mnoho dalšího. Zkrátka během dne i noci si mohou vzít v obou nemocnicích z lednice to, na co mají zrovna chuť. V Klatovech je v kuchyňce i velký stůl, kde se mohou maminky i setkat a posvačit nebo si dát čaj či kávu společně. 

O čerstvost potravin, hygienu stravování i případné individuální požadavky žen se starají nutriční terapeuti. Ti jsou připraveni řešit i specifické diety, například z důvodu alergie na určitý typ potraviny.

Foto Klatovská nemocnice

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24