Sanitce "přistál" obří jelen přímo na kapotě! Podívejte se na VIDEO

03.10.2016 9:18

Neuhnout ani o kousek. To je postup, na který jsou speciálně trénovaní všichni řidiči záchranky pro případ střetu se zvěří. Jak to dopadá, na to se podívejte ve VIDEU!

jelen

Výjezd záchranky k nehodě motorkáře, ke které došlo o víkendu na Šumavě, skončil nehodou. Sanitce v plné rychlosti vběhl přímo do cesty urostlý jelen.

Při nehodě u Modravy utrpěl motorkář poměrně vážná zranění. Na místo musel letět i vrtulník. Cestu sanitky ale ukončila srážka s jelenem. Poměrně dost velké zvíře přistálo sanitce rovnou na kapotě a následně poničilo i přední sklo vozu. Nikomu z posádky se naštěstí nic nestalo.

Řidič záchranky jsou na obdobné situace speciálně školení. "Řidiči jsou trénovaní, aby při střetu se zvěří neuhýbali. za všech okolností musí držet volant ve směru jízdy. V takové rychlosti, jakou sanitka jede k zásahu, si řidiči nemohou dovolit jiný manévr," vysvětluje mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Právě banální vyhýbání se zvěři totiž většinou stojí za mnohem vážnějšími následky nehod. I záchranná služba má právě s následky takových manévrů bohaté zkušenosti. Po strhnutí volantu před přebíhající zvěří dochází velmi často ke střetům s jinými vozidly nebo nárazům do stromů u silnice a podobně.

Zdroj: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24