QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seznamte se s Bártem, který bude po výcviku pomáhat ve výkonu služby

29.10.2020 11:15

"Ahoj, jsem Bárt a až budu připravený, stane se ze mě policejní parťák mého velkého kamaráda. Ted budu poctivě trénovat, čeká mě totiž psí předvýchova."

Bárt policejní pes

Policejní štěně Bárt je skoro tříměsíční německý ovčák, který byl vybrán z civilního chovu na základě vlastností svých rodičů, jejich předpokladů k výchově a dalších kritérií, které se při výběru posuzují.

"Jeho přípravu pro výkon služby dostal na starosti tachovský policejní psovod Petr Zifčák, který se mimo jiné i na psí předvýchovu zaměřuje. Přibližně rok a půl bude Bárt v jeho péči a poté, pokud nenastanou okolnosti, které by jej z výkonu služby vyloučily (zdravotní komplikace, nesprávné reakce na určité situace, apod.) bude připravený postavit se jako plnohodnotný čtyřnohý policejní parťák k noze psovoda a být mu při výkonu služby patřičnou oporou," sdělila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Výcvik bude probíhat samozřejmě i nadále, kdy je nutné jeho naučené reakce, dovednosti a schopnosti rozvíjet a zvyšovat.

Nyní si Bárt užije spoustu zábavy. Formou hry se bude učit základům výcviku. "V současné době Bárt potřebuje dostatek péče a pozornosti, což v podstatě znamená celodenní práci s ním. Zkušený psovod ho nyní učí základům výcviku, který probíhá formou hry. Kromě toho se policejní štěně musí také socializovat, což znamená, že si například zvyká na lidi, chůzi ve městě, chůzi po schodech, zvyká si také na další psy a chování mezi nimi," dodala Dagmar Jiroušková.

Společnost malému Bártovi v současné době dělá  psí policejní „mazák“ Hektor, několikanásobný Mistr republiky stopařů a Mistr republiky obranářů.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24