Silnice ovládly nehody! Policie varuje kvůli počasí

08.10.2015 8:41     08.10.2015 11:16

Silnice po celém Plzeňském kraji od rána trápí další série nehod. V několika případech byla v terénu také záchranka. Pozor na aquaplaning!

Řidiči v regionu v tomto týdnu rozhodně nezažívají klidná rána na silnicích. V podstatě pravidelné ranní deště a přeháňky stojí za další sérií nehod. Zvýšený počet havárií a kolizí už hlásí i policie a apeluje na řidiče, yb byli maximálně opatrní.

Počasí komplikuje provoz na silnicích v Plzeňském kraji v posledních dnech poměrně pravidelně. Čtvrteční ráno bylo i z pohledu policie na nehody ale skutečně nadprůměrně bohaté. "Vytrvalý déšť a mokrá vozovka dnes zkomplikovaly v Plzeňském kraji ranní cestu do zaměstnání mnoha řidičům. Jen v době ranní dopravní špičky jsme  v kraji mezi 6 a 8 hodinou zaznamenali 11 dopravních nehod, což je několikanásobně více než při běžném provozu. Samozřejmě se nemusí jednat o celkový počet, jelikož v souvislosti s ohlašovací povinností nemusí být všechny kolize hlášeny," potvrdila mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jana Tomková.

Bouralo se prakticky po celém kraji. "Nelze specifikovat konkrétní místa, kde by k haváriím docházelo. Vzhledem k faktu, že nepříznivé počasí panuje po celém kraji, týkají se výjezdy k nehodám všech našich okresů," dodává mluvčí policie.

Na několik míst musela vyjíždět také záchranka. Hned dvě něhody, u kterých museli zasahovat také zdravotníci se odehrály na silnici číslo 232 na Rokycansku a na severním Plzeňku. "Z nehody u Oseka na Rokycansku jsme převáželi na vyšetření jednoho muže. Od nehody u Kozojed jsme převáželi dvě ženy," doplnila mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Nehody zkomplikovaly provoz mimo jiné i v Plzni, bouralo se na Plaské, na Slovanské. Složky IZS musely vyjíždět také na hlavní tahu I/27 k Dobřanům, kde se auto převrátilo přes střechu. Nehoda se odstraňovala mimo jiné i u Šťáhlav.

Při dešti pozor na rychlost a bezpečnou vzdálenost!

Policie v souvislosti se sérií nehod v tomto týdnu důrazně apeluje na řidiče, aby byli za volanty skutečně opatrní. "Všeobecně platí, že nejčastější příčinou nehod bývá nesprávný způsob jízdy jako nevěnování se řízení, nedodržení bezpečné vzdálenosti za vozidly, nezvládnutí řízení a nepřiměřená rychlost, což v tomto deštivém období platí dvojnásobně. Dle hlášení dopravních policistů je za dnešními kolizemi právě nezvládnuté řízení na mokré vozovce a následný smyk, nebo nedobrzdění za vpřed jedoucím vozidlem. Svoji roli může výrazným způsobem sehrát na mokré komunikaci i aquaplaning," doplňuje Jana Tomková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24