QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Smutek bude v sobotu i v neděli

13.04.2010 12:25     16.04.2010 0:00

Vláda rozhodla na svém mimořádném jednání o tom, že na sobotu 17. a neděli 18. dubna vyhlásí Den smutku na uctění památky obětem letecké katastrofy v Polsku. Zda budou ovlivněny víkendové akce nechali politici na jejich organizátorech. QAP pro vás zjistil, jak to bude na Plzeňsku.

Vláda na svém mimořádném zasedání v úterý 13. dubna rozhodla o tom, že Den smutku bude. Uctíme proto v sobotu 17. a v neděli 18. dubna památku obětí letecké havárie u Smolenska. Zahynuli tam představitelé Polska, které i u nás zastupuje nemalá řada jeho obyvatel. Vláda nechá rozhodnutí zda rušit víkendové akce na jejich organizátorech. Výjimku nemívají pouze kasina, ty musí zavřít povinně ze zákona. Jelikož se ale o víkendu nejdená o státní smutek, ale pouze o smutek, ani ty nemusejí zavřít. Jak nám potvrdila Vlaďka Štychová z jednoho plzeňského kasina, je pouze na jejich uvážení, zda budou mít zavřeno a jakým způsobem se ke smutku připojí.

QAP.CZP dále oslovil některé pořadatele na Plzeňsku, aby zjistil, jak bude uctění památky probíhat na jejich akcích či zápasech. Ředitel PAMK Pavel Babka QAPu řekl, že Mogul Rallye Šumava závod neruší. "Na startu rallye uctí návštěvníci i závodníci památku minutou ticha, cíl se ponese v duchu pouze sportovním bez doprovodných programů," řekl Babka a dodal, že všechna startovní vozidla budou označena smuteční páskou. Mluvčí plzeňských fotbalistů Pavel Pillár uvedl, že předpokládají uctění památky obětí minutou ticha na začátku sobotního zápasu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24