QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Techmania věnovala Den Evropy sociálně znevýhodněným dětem

09.05.2011 18:59

V rámci pondělních oslav Dne Evropy připravili Europe Direct Plzeň a Techmania Science Center speciální akci pro sociálně znevýhodněné děti.

Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(1)
Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(1)Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(2)Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(3)Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(5)Sociálně_znevýhodněné_děti_slavily_Evropský_den_v_Techmanii_(6)

V pondělí 9. května oslavila Techmania Science Center ve spolupráci s Europe Direct Plzeň Den Evropy společně se sociálně znevýhodněnými dětmi. Hlavním cílem informačního střediska Evropské komise i Techmanie bylo hravou formou přiblížit evropské otázky dětem, na které je mnohdy společensky zapomínáno.

V Techmanii se sešly děti ve věku od pěti do dvanácti let. Ty byly rozděleny do skupinek, v nichž prezentovaly konkrétní členské státy Evropské unie. V rámci skupinové práce se děti seznámily s reáliemi vždy jednoho členského státu EU, který následně představily ostatním.

"Naším cílem bylo ukázat, že i děti ze znevýhodněného prostředí mají zájem poznat Evropu, ve které žijí, a že se ve své hravosti a zvídavosti neliší od ostatních dětí," uvedl Milan Severa, referent pořádajícího Europe Direct Plzeň.

Děti si zahrály také celou řadu her, nechyběla "vlajková hra", kdy měly za úkol připravit vlajku k příslušnému státu na mapě a to v rámci stanoveného časového limitu. Další hrou, která se u dětí těšila velké přízni, byla "hra na zebru", kdy děti skákaly podle toho, jak velké byly jejich znalosti a dovednosti.

"Samozřejmostí byla i řada seznamovacích her, jejichž cílem bylo opět nenásilně tmelit kolektiv dětí a seznamovat je se základními pojmy týkajících se života ve sjednocené Evropě," uvedl tiskový mluvčí plzeňského science centra Tomáš Moravec.

"Jsem velice ráda, že nám Techmania, resp. Europe Direct Plzeň, vyšli vstříc a zdarma pro naše děti uspořádali program, který je pro ně efektivním využitím volného času," uvedla dobrovolnice Iveta Ptáčníková z obecně prospěšné společnosti Tady a Teď, jejímiž klienty děti jsou.

FOTO: archiv Techmania Science Center

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24