QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Topná sezona v Plzni je u konce! Plzeňané šetřili a topili méně

22.05.2023 13:17

Plzeňská teplárenská přerušila vzhledem k teplému počasí vytápění veškerých objektů.

radiator-250558_1920

V pondělí 22. května ukončila Plzeňská teplárenská vytápění domácností. „Dle předpovědi vysokých venkovních teplot bude pravděpodobně tento den i ukončením otopného období 2022/2023. Pokud by došlo k neočekávanému ochlazení, jsme připraveni obnovit dodávky tepla obnovit,“ informovala za Plzeňskou teplárenskou Petra Siegerová.

Dálkově ovládané zdroje budou vypnuty během dnešního dne, nemonitorované zdroje budou postupně odstavovány nejpozději do středy 24. května 2023.

Plzeňané šetřili a topili méně. „Topná sezona byla letos kratší než loňská, která trvala až do konce měsíce května. Plzeňské domácnosti letos spotřebovaly vlivem úspor méně tepla, zhruba o 7 procent,“ uvedla Petra Siegerová.

Dle platné vyhlášky č. 194/2007 Sb. trvá otopné období od začátku září do konce května. Vytápění je možné přerušit nebo omezit dříve, pokud průměrná venkovní teplota vystoupí dva dny po sobě nad 13 stupňů a nečeká se ochlazení.

„Jako každoročně je dále Plzeňská teplárenská připravena od 1. června do konce srpna podle vývoje počasí zahájit temperování objektů, které dají souhlas s letním vytápěním. Zástupci společenství vlastníků a majitelé nemovitostí mohou zaslat souhlas s letním vytápěním na e-mail: inbox@plzenskateplarenska.cz,“ dodala za Plzeňskou teplárenskou Petra Siegerová.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24