Tragická nehoda u Přeštic. Na místě zemřel muž, silnice je uzavřena

25.09.2022 14:54     25.09.2022 16:50

U Přeštic se střetla dvě vozidla a došlo ke smrtelnému zranění. Záchranka ošetřila ještě další dvě osoby a dvě děti.

nehoda u přeštic 24 09 2022_foto PCR

"Krátce před třetí hodinou odpoledne došlo na silnici I/27, na hlavní tahu na Klatovy, před obci Přeštice k vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel, při které došlo ke smrtelnému zranění osoby," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

"Záchranáři na místě ošetřili ženu a muže oba věk 38 let, se středně těžkými zraněními při vědomí byli transportováni na akutní příjem fakultní nemocnice Lochotín. Dvě děti s lehčími zraněními tam též," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Řidič z druhého vozu zemřel na místě. "U muže z druhého automobilu záchranáři zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci, přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce zraněného. Lékařka konstatovala jeho úmrtí na místě,"dodala Mária Svobodová.

"Dle prvotních informací mělo dojít k tragické kolizi po projetí pravotočivé zatáčky jednoho z vozidel a následnému přejetí vozidla do protisměru, kde došlo mezi vozidly k čelnímu střetu. Po střetu zůstala obě osobní vozidla mimo komunikaci. Přesnou příčinou a okolnostmi kolize se budou zabývat kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov,kteří si nehodu převzali na místě," upřesnila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na místě jsou záchranné složky, policie odklání dopravu.

"Vozovka je v místě nehody zcela uzavřena a bude po dobu nezbytně nutnou k jejímu zadokumentování a šetření na mistě. Doprava je odkláněna na náhradní objizdné trasy. Žádáme řidiče o maximální obezřetnost na objizdnych trasách," doplnila tisková mluvčí policie.

Nakonec byla silnice uzavřena do půl osmé večer.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24