QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Vejprnic havaroval autobus. Hasiči vyprostili cestující střešním oknem – FOTKY

18.10.2022 9:15     18.10.2022 14:56

Mezi Vejprnicemi a Tlučnou havaroval v ranních hodinách autobus. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému.

Vejprnice_nehoda autobus_1022_HZSPK (1)
Vejprnice_nehoda autobus_1022_HZSPK (1)Vejprnice_nehoda autobus_1022_HZSPK (2)Vejprnice_nehoda autobus_1022_HZSPK (3)

V ranních hodinách vyjížděly všechny záchranné složky k Vejprnicím na severním Plzeňsku. „V úterý 18. října v 6:41 havaroval autobus těsně za Vejprnicemi směr Tlučná. Autobus skončil na boku v příkopu,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů s tím, že cestující hasiči vyprostili bez hydraulických nástrojů. „Osoby jsme dostali ven střešním otvorem. Již jsou všichni včetně řidiče venku,“ informoval Petr Poncar.

Ve vozidle cestovalo 15 lidí a řidič. „Zdravotnická záchranná služba na místo vyslala inspektora provozu a jednu sanitku, na místě nikdo nevyžaduje naše ošetření,“ doplnila mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

Komunikace mezi Tlučnou a Vejprnicemi byla uzavřena.

AKTUALIZACE:

„Dnes krátce po půl sedmé ráno došlo k dopravní nehodě linkového autobusu u obce Vejprnice. Třiapadesatiletý řidič autobusu jel ve směru od Vejprnic na Tlučnou a v místě, kde je provoz řízen kyvadlově pomocí přenosných semaforů, najel na pravou krajnici a sjel do pravého silničního příkopu. V autobuse cestovalo 15 lidí. Nehoda se obešla bez zranění a alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou se zabývají policisté z dopravniho inspektorátu Plzeň-venkov," doplnila mluvčí policie, Eva Červenková.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24