ÚMO Plzeň 1 vzdělává své obyvatele. Řidiči na Lochotíně špatně parkují

21.11.2022 7:36

V Sokolovské ulici na Lochotíně řidiči špatně parkují. První městský obvod proto připravil informační kampaň, kterou učí řidiče správně parkovat.

20221114_sokolovska_parkovani (3)

V úseku před domy Sokolovská 26 a 28 se dle dopravních značek musí parkovat auta podélně. Řidiči však parkují svá auta šikmo a snižují tím přehlednost lokality a zhoršují bezpečnost chodců na blízkém přechodu. Díky šikmému parkování se však na dané lokalitě vejde až o tři vozy více. „Bohužel to vede k tomu, že řidiči aut, která přijíždějí zdola ve směru od aleje Svobody, mají kvůli špatně zaparkovaným vozidlům zhoršený výhled, a nemusí včas zaregistrovat chodce na blízkém přechodu,“ komentoval místostarosta Jedničky Jiří Uhlík. 

Místostarosta považuje tento úsek za nebezpečný, zejména pro děti, které zde přecházejí. „Nedaleko je bazén, škola i školka. Denně tudy projde velké množství lidí a zejména pak dětí. I proto je třeba tento problém řešit,“ upozornil Jiří Uhlík. 

Právě z toho důvodu inicioval informační kampaň, jejímž cílem je poučit občany, aby parkovali správně, a neohrožovali tak bezpečnost svých blízkých. „Občané dostanou do schránek letáky a dáme je také řidičům za stěrače. O situaci jsme informovali městskou policii, která se na toto místo v nejbližších dnech více zaměří,“ popsal další kroky místostarosta Jiří Uhlík.

Řidiči, kteří nerespektují značku, se dopouštějí přestupku a hrozí jim pokuta až dva tisíce korun. 

Foto ÚMO Plzeň 1

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24