QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V mletém mase z Lidlu byla salmonela - FOTKY (10.03.2017 07:59:00)

10.03.2017 7:59

SZPI odhalila další várku mletého masa z Polska, které by lidé rozhodně neměli konzumovat. Maso se salmonelou prodával řetězec Lidl. Nejde o první případ.

1
12

Potraviny z Polska dlouhodobě patří mezi ty, které nemají zrovna nejlepší pověst. To se opět potvrdilo i po posledních kontrolách SZPI. Inspektoři odhalili, že Mleté maso mix 100 %, hovězí – vepřové v půlkilovém balení, které prodávaly obchody Lidl, obsahuje bakterie salmonely. Konkrétně šlo o balení s trvanlivostí do 5. března letošního roku. 

"Potravina se v tržní síti již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali, ani nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," upozorňuje mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

V loňském roce inspkece ovšem v polském mletém mase odhalila salmonelu hned dvakrát. V obou případech šlo o maso, které nabízel řetězec Lidl. Podrobnosti se dočtete v článku zde a zde.

FOTO: SZPI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24