V nemocnicích zůstává na šedesát lidí se salmonelou

27.07.2015 12:02

V nemocnicích v Plzni v Klatovech zůstává stále šedesátka lidí se salmonelou. Hygienici budou mít přesné výsledky rozborů v průběhu několika dnů. 

DSC02565

I po víkendu zůstává v nemocnicích v kraji v souvislosti s epidmeií salmonely zhruba šedesátka lidí. Na přesné výsledky rozborů hygienici stále čekají, měly by být do středy. Do té doby s šetřením také vyčkává policie. V Plzni by mohlo být propuštěno několik pacientů už v průběhu pondělka.

Infekční klinika Fakultní nemocnice Plzeň zůstává i po víkendu přeplněná. V souvislosti se salmonelou jsou zde dál hospitalizované desítky lidí. "Dnes dopoledne byl počet pacientů hospitalizovaných se salmonelou na počtu 53. Uvažuje se, že by několik pacientů mohlo být v krátké době propuštěno," řekla QAPu mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová s tím, že klinika je momentálně přehlcená.

Také v Klatovech zůstává několik lidí v péči lékařů. "Klatovská nemocnice přijala během soboty a neděle v souvislosti s nákazou salmonely 14 dospělých osob. Čtyři byly ošetřeny pouze ambulantně, dvě byly převezeny do Plzně a v Klatovech zůstali hospitalizováni čtyři muži a čtyři ženy. Průběh zdravotních potíží je standardní, pouze u jednoho muže a ženy se nákaza projevuje trochu komplikovaněji. Vzhledem k tomu, že pacienti jsou hospitalizováni teprve druhý respektive třetí den, nelze zodpovědně říci, za jak dlouho budou z nemocniční léčby propuštěni. Obvykle ale hospitalizace trvá alespoň týden, u komplikovanějších případů déle," přidává informace mluvčí Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Přesné výsledky rozborů, kdy hygienici zkoumají například, o jaký kmen nebo druh nákazy jde, by měly být nejspíš do středy. Na výsledky stále čeká také policie, která případ prověřuje. "Výsledky bychom měli mít k dispozici v průběhu několika příštích dnů," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová. Teprve podle výsledků bude jasné, jestli se policie bude celou věcí i dál zabývat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24