V Plzeňském kraji opět hrozí požáry!

28.08.2015 11:57

V Plzeňském kraji znovu narostlo nebezpečí vzniku požárů. Meteorologové vydali výstrahu pro Plzeň, jižní Plzeňsko a Klatovsko. Výstraha platí zatím do začátku září!

NMC_0117

Rostoucí teploty a přetrvávající sucho opět zvyšuje riziko požárů v Plzeňském kraji. Meteorologové ČHMÚ vydali v pátek opět výstrahu kvůli nebezpečí vzniku požárů. Výstraha platí do úterý 1. září, kdy má přijít ochlazení a hlavně déšť.

Jen krátkou pauzu si nejspíš užili hasiči v Plzeňském kraji po sérii srpnových požárů lesů, luk a nejrůznějších porostů. V pátek dopoledne meteorologové vydali opět výstrahu kvůli riziku vzniku požárů. "V Plzeňském kraji (v okresech Klatovy, Plzeň město a Plzeň jih) se vzhledem k přetrvávajícímu deficitu srážek a nízké půdní vlhkosti vyhlašuje nebezpečí vzniku požárů," informoval ČHMÚ. Výstraha platí až do úterý 1. září do 12 hodin.

Doporučení pro nadcházející období jsou opět jasná. "V lesích, ale i jinde v přírodě nerozdělávat oheň, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně," upozorňují meteorologové.

Postupně budou v následujících dnech v regionu také stoupat teploty. V sobotu bude sice zpočátku oblačno, postupně ale na celém území polojasno a teploty vystoupí až na 32 stupňů. V neděli bude převážně jasno, postupně ale dorazí oblačnost a také bouřky. Nejvyšší teploty se dostanou až na 35 stupňů. Obdobně to bude vypadat i v pondělí, bude skoro jasno s přibýváním oblačnosti a také s bouřkami. Také v pondělí naměříme podle výhledů až 35 stupňů.

Už teď je jasné, že hasiči v Plzeňském ktraji zažili na počet požárů a výjezdů rekordní léto. "Možná to bude znít pateticky, ale za 25 let u hasičského záchranného sboru si podobné léto opravdu nepamatuji," říká ředitel hasičů v kraji František Pavlas. Podorbnosti čtěte v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24