QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se bude točit Bomba! Filmaři obsadí plzeňské náměstí

15.11.2023 13:30

Jak jsme vás již informovali, v polovině listopadu obsadí filmaři plzeňské náměstí. Natáčet zde bude známý filmový dokumentarista Vít Klusák.

film plzen

Režisér a producent Vít Klusák vytvořil celou řadu výrazných filmových dokumentů. Proslavil se mimo jiné dokumentární komedií o falešném hypermarketu Český sen (2004), která se dočkala uznání doma i v zahraničí. Také stojí za snímkem V SÍTI o zneužívání dětí na internetu.

Nyní se Vít Klusák chystá natočit svůj hraný debut a jako lokalitu pro natáčení si zvolil právě Plzeň.

„Natáčení proběhne na náměstí Republiky v Plzni od 17. do 22. listopadu. Součástí natáčení budou 17. 11. ve večerních hodinách též pyrotechnické efekty,“ informoval dnes Magistrát města Plzně.

Vánoční filmový příběh Bomba překlenuje oba břehy kinematografie - dokumentární a fikční. Vychází totiž ze skutečných událostí a stylizací hraného filmu získává rozměr mrazivě komické morality.

„Děj jsme přesunuli do zimní Plzně na vánoční trhy na náměstí Republiky - a to pro jejich rozlehlost, kompaktnost a malebnost a také pro monumentálnost přilehlé katedrály sv. Bartoloměje,“ vysvětluje Vít Klusák, proč ho oslovilo právě plzeňské náměstí.

Ve filmu se kromě známých hereckých tváří objeví i herci z plzeňských divadel. Film byl zároveň podpořen z dotačního titulu „Podpora tvorby audiovizuálních děl v Plzeňském kraji“. Snímek by měl být dokončen v průběhu roku 2024 a plzeňští diváci jej budou moci zhlédnout jako jedni z prvních," uvádí magistrát.

S natáčením se pojí i dopravní omezení! Více jsme psali ZDE.

Foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT