QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu bude pořádně foukat! Na horách by to mohla být i vichřice

29.01.2016 14:42

Od soboty bude v regionu pořádně větrno. Podle meteorlogů dorazí silný vítr, který by na horách mohl dosáhnout rychlosti až okolo 90 kilometrů v hodině.

FOTO_QAP_CZ (5)

Meteorologové ČHMÚ vydali výstrahu kvůli silnému větru pro několik regionů. I když Plzeňského kraje se přímo výstraha netýká, meteorologové upozorňují, že podle výhledů bude i v našem regionu pořádně větrno. Není tak vyloučené, že výstraha v průběhu víkendu bude přece jen platit.

Silný vítr by měl dorazit do regionu už během soboty. Podle meteorologů bude nabírat v nížinách rychlost až okolo 70 kilometrů v hodině, což je podle Beaufortovy stupnice síla čerstvého vichru. Na horách by to měla být rychlost až okolo 90 kilometrů v hodině, což už je podle stupnice vichřice. Jinak nás během soboty čeká polojasno až skoro jasno, k večeru přibývání oblačnosti a postupně i déšť. Na horách by mohlo i sněžit. Teploty se vyšplhají mezi 8 až 11 stupňů.

V neděli by se situace ohledně větru mohla částečně uklidnit, i tak to dál bude silně foukat. Bude navíc zataženo nebo oblačno a sněžení se objeví už od poloh 600 metrů nad mořem. teploty se dostanou mezi 3 až 6 stupňů.

Vítr by měl zasílit opět po víkendu. V pondělí bude většinou zataženo s deštěm, který by měl být na jihu kraje i vydatnější. Teploty budou během dne mezi 8 a 11 stupni. Vítr by měl dosahovat rychlosti v nížinách okolo 70 kilometrů v hodině a na horách až okolo 90 kilometrů v hodině.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24