QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sobotu platí výstraha před bouřkami! Jaké nás čeká počasí?

04.06.2021 16:11

Teplé a slunečné počasí posledních dnů nás navnadilo... Jaký ale bude víkend? ČHMÚ vydal pro sobotu výstrahu před bouřkami. Co říká nejnovější předpověď pro nadcházející volné víkendové dny?
 

CG0A1458

V sobotu i v neděli musíme počítat v Plzeňském kraji s bouřkami i přeháňkami. Teploty by se ale měly držet stále dost vysoko, a to zejména v sobotu, kdy by měly dokonce překročit 25 stupňů Celsia. V neděli se pak mírně ochladí, teploty se ale stále mají pohybovat nad dvacítkou. V sobotu bude platit výstraha!

Sobota má být s teplotami 23 až 25 °C, místy mohou překročit i pětadvacítku. Postupně má přijít oblačnost a přeháňky, odpoledne a k večeru také bouřky.

V sobotu od 12 do 21 hodin platí v Plzeňském kraji výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silnými bouřkami. "Odpoledne se budou místy vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 30 mm a v menší míře i s kroupami. Večer budou bouřky slábnout," informuje ČHMÚ.

V neděli musíme počítat s přeháňkami a bouřkami. Teploty se mají pohybovat do 23 °C.

Také po víkendu meteorologové slibují teplé počasí, teploty stále přes dvacet stupňů. Znovu se ale bude střídat slunečná a oblačná obloha a počítat musíme s přeháňkami.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24