QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Tylově ulici je nový přechod pro chodce. Problematický podchod by mohl být zavřený - FOTKY

07.06.2023 14:31

V Plzni, v Tylově ulici vznikl nový přechod pro chodce. Co bude s problematickým podchodem? Ve hře je jeho úplné uzavření.

Přechod pro chodce_tylova ulice_Plzeň_0623_QAP (1)
Přechod pro chodce_tylova ulice_Plzeň_0623_QAP (1)Přechod pro chodce_tylova ulice_Plzeň_0623_QAP (2)Přechod pro chodce_tylova ulice_Plzeň_0623_QAP (3)

V prostoru mezi zastávkami MHD CAN Tylova v prostoru 1. brány areálu Škoda vznikl nový přechod pro chodce. „Vybudováním přechodu umožňujeme obyvatelům i návštěvníkům města Plzně komfortnější způsob, jak Tylovu ulici v těchto místech přejít. Dosud zde k tomuto účelu slouží podchod, který je velmi často znečištěný a zdržují se v něm problematické osoby,“ okomentoval vznik přechodu pro chodce 1. místostarosta ÚMO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Podchod je ve správě Správy veřejného statku města Plzně, která zvažuje, co s podchodem dál bude, ve hře je mimo jiné jeho uzavření nebo přenechání soukromé střelnici.

Tylovu ulici následně v režii SVS města Plzně čeká celková úprava infrastruktury, vybudování přechodu pro chodce je pouze I. etapou tohoto plánu. Stavba vyšla zhruba na 1 266 000 korun včetně DPH.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24