Vánoce budou na blátě

10.12.2011 21:32

Podle předpovědí meteorologů by letošní Vánoce měly být na blátě. Tedy alespoň v nížinách, na horách by mělo být i o vánočních svátcích bílo.

rozsviceni stromečku Plzeň (27)

Až do konce roku by mělo být teplo a sníh by měl padat jen na horách. Podle nejnovějších předpovědí meteorologů by tak letošní Vánoce v nížinách měly být na blátě. Na horách by se měl sníh zachovat.

"Numerické modely už vyhlíží počasí na Štědrý den 24. prosince a prozatím to vypadá, že letošní Vánoce budou ve znamení slunečné oblohy, v nižších polohách bude ojediněle zataženo nízkou oblačností a mlhavo. V nížinách budou zřejmě Vánoce na blátě, sníh do té doby nenapadne," informuje Dagmar Honsová z Meteopressu.

Ochladit by se mělo až od nového roku. Od 1. do 10. ledna by se měly teploty pohybovat pod nulou, klesnout by mohly až k minus devíti. To teploty do konce roku by měly být rozhodně nad nulou. Místo sněhu bude pršet a teploměr může ukázat dokonce až devět stupňů Celsia. V průměru bude kolem tří stupňů nad nulou. Zatím to vypadá, že kalamity v nížinách jako v loňském roce nás nečekají. Zima by měla být spíše mírná.

Dlouhodobé předpovědi meteorologů ale nejsou stoprocentní. Věřit se jim dá zhruba na 75%.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24