Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Ve Stříbře postavili novou silnici, slouží jako objížďka pro kamiony a autobusy

07.11.2023 15:11

V pondělí 6. listopadu došlo k uzavření mostu U Jána ve Stříbře pro veškerou dopravu nad 5 tun.  Pro kamiony a autobusy, včetně MHD byla postavena nová trasa, jde o spojnici mezi Třešňovou a Revoluční ulicí.

IMG_0155
IMG_0154IMG_0149IMG_0155IMG_0161IMG_0169IMG_0172P7030109P7030125

Tato ulice bude teď na několik měsíců spojovat severní a jižní předměstí, osobní vozy mají možnost využít, jak této trasy, tak i přes most. Pro chodce je přes most určen chodník, přiléhající k travnaté ploše (tzv. Svinčák). Na severním předměstí došlo také k úpravám parkovacích míst a značení. To vše kvůli opravě mostu.

Lidé radost nemají. Bojí se se o svá obydlí, aby těžká doprava neponičila jejich okolí, ale také toho, že třeba budou mít problém v přecházení komunikace, nebo že zde bude velký hluk. "Já už tu bydlím přes dvacet let, taková tichá čtvrť to tu byla. Je tu mnoho rodin s malými dětmi, staví se tu rodinné domky. To jsem zvědavá, jak to tu teď bude, jestli vůbec půjde v klidu přejít silnice? A co ti školáci, to aby hodně dávali pozor," bojí se paní, která bydlí pár metrů od silnice.

Další starousedlík, který si zde před padesáti lety postavil domek, doufá, že se most brzy opraví. "Měly by ty stavební firmy pracovat rychleji. Teď tedy uvidíme, jak to bude, ono stejně se nedá nic dělat, ať souhlasíme nebo nesouhlasíme. Opravit se to musí," uvedl senior.

Lidé se navíc bojí, aby tam tato doprava nezůstala trvale. To se však podle slov starosty města Martina Záhoře nestane.

"Hledali jsme řešení řadu let, a toto bylo nejschůdnější. Lidé argumentují, že mohl být obchvat jinde, ale to opravdu nešlo, a to nejen z finančních důvodů. Teď je tedy situace taková, že most je skutečně v havarijním stavu a už se musí jednat a tohle je nejrychlejší možnost. Celá oprava by měla trvat do konce července 2024, pak by se vše mělo vrátit k normálu. Snažili jsme se na severním předměstí přizpůsobit parkovací místa, je tam značení, vše připraveno tak, aby lidé mohli využívat MHD, zastávka je na stejném místě. Prosím všechny o shovívavost a trpělivost," uvedl Martin Záhoř.

Foto Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte