QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velký výpadek O2 v Plzni i celé republice, mobily už začaly fungovat

19.08.2015 9:31     19.08.2015 11:00

Nemohli jste se dovolat? Poslat SMSku? Operátor O2 měl ve středu od rána velký výpadek. Týkala se nejn Plzně a regionu, ale téměř celé České republiky.

O2

Velký výpadek operátora O2 trápil od středečního rána tisíce lidí v Plzni, regionu i celé republice. Operátorovi nefungovaly ani webové stránky.

Velký výpadek operátora O2 byl od středečního rána po celé republice, i v Plzni a Plzeňském kraji. Operátor měl také nefunkční webové stránky.

A tak se pouze na facebooku objevila omluva: „Aktuálně evidujeme výpadek v naší mobilní síti. Někteří z našich zákazníků v jižních, západních, středních Čechách a části Prahy tak mohou mít problém se spojením hovorů a připojením k mobilnímu internetu, za což se velmi omlouváme. Naši technici intenzivně pracují na nápravě. Příčinu výpadku a jeho dopad zjišťujeme,“ píše operátor na facebookových stránkách operátora.

Výpadek byl nakonec odstraněn před jednáctou hodinou. První mobily v kraji ukázaly signál už před tři čtvrtě na jedenáct. Zatím se jako o předběžné příčině mluví o mechanickém poškození kabelu, který napájí centrum hlasových služeb.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24