QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Veřejné prostranství v ulici Majakovského projde obnovou

29.03.2023 8:03

V Majakovského ulici v Plzni vznikne nová odpočinková zóna s místem pro sport i relaxaci. Občané se budou moci k projektové dokumentaci vyjádřit.

majakovského

Prostor, který by měl projít rekonstrukcí, se nachází mezi bytovým domem Majakovského 2-16, komunikací Lidická a Boleveckou základní školou. “Na tomto prostoru se nachází nefunkční sportovní hřiště, prošlapy v zeleni, vzrostlá zeleň, přičemž některé stromy jsou přestárlé a stromové skupiny přehoustlé, nejsou zde žádné odpočinkové plochy, ani herní příležitosti pro děti. Prostor je hojně využíván zejména k venčení psů a MO Plzeň 1 osadil na základě četných žádostí občanů na okraj řešeného prostoru několik laviček (pod bytový dům a do blízkosti školy),” uvádí MO Plzeň 1.

Místo po rekonstrukci přímo volá. ÚMO Plzeň 1 obdržel od SVSMP v roce 2021 projektovou dokumentaci pod názvem „Obnova veřejného prostranství v ulici Majakovského“. Regenerace tohoto prostranství byla již v té době dlouhodobě diskutována s občany.

“Projekt je zapotřebí aktualizovat a přizpůsobit současným potřebám a požadavkům občanů. Rovněž bude nutné aktualizovat i dendrologický průzkum. Výsledkem bude revitalizace prostoru jako celku, spočívající v návrhu cestních sítí, odpočinkových ploch, herních ploch pro děti a v neposlední řadě i v úpravě stávajícího sportoviště, přičemž významnou složkou bude i úprava stávající zeleně a návrh nových dřevin,” informuje MO Plzeň 1.

Občané se budou moci k této obnově vyjádřit. “Budou uskutečněna dvě veřejná projednání s občany, žijícími v okolní zástavbě. Podkladem pro první jednání bude výše uvedená projektová dokumentace. Na prvním projednání budou posbírány zejména podněty veřejnosti, na jejichž základě bude zpracován návrh studie. Tento pak bude občanům představen na druhém veřejném setkání,” uvádí MO Plzeň 1 s tím, že následně bude dopracován čistopis studie, do kterého budou vhodným způsobem zapracovány požadavky a návrhy veřejnosti, včetně požadavků dotčených orgánů.

V březnu roku 2023 byla na zpracování projektové dokumentace uzavřena smlouva o dílo. 

Časový harmonogram:

Zadání zpracování projektové dokumentace: rok 2023

Předpoklad dokončení projektové dokumentace včetně vydání příslušného povolení: r. 2024 - 2025

Předpoklad realizace stavby: rok 2026

Foto a zdroj: ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24