QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend přinese mraky i déšť, v příštím týdnu se ochladí

11.02.2016 7:02

V následujících dnech musíme počítat spíš se zataženou nebo oblačnou oblohou, dorazí i přeháňky nebo déšť. Ochladit by se mělo v příštím týdnu, mohlo by sněžit i v nížinách.

FOTO_QAP_CZ (10)

Žádného slunečného počasí se v příštích dnech rozhodně nedočkáme. Naopak bychom měli počítat dál spíš se zataženou oblohou a také přeháňkami nebo deštěm. V příštím týdnu by se ovšem mělo znovu ochladit a sněžení by se mělo postupně objevit dokonce i v nížinách.

"Ve čtvrtek kolem rozsáhlé tlakové níže se středem nad jižní Skandinávií k nám bude pokračovat příliv chladného a vlhkého vzduchu od západu. V pátek začne od západu postupovat z východního Atlantiku do střední Evropy tlaková níže a kolem ní k nám přechodně pronikne teplejší vzduch od jihozápadu," informoval ČHMÚ s tím, že na začátku příštího týdne se začne postupně ochlazovat.

Ve čtvrtek nás čeká proměnlivá oblačnost, na horách místy a jinde jen ojediněle přeháňky, od středních poloh by mohly být sněhové. Teploty se odpoledne dostanou nejvýš na 3 až 7 stupňů.

V pátek bude oblačno až zataženo, k večeru místy polojasno. Ojediněle by se měly objevovat sněhové přeháňky, v nížinách budou spíš dešťové. V noci naměříme +1 až -3 stupně, přes den pak 3 až 7 stupňů.

I v sobotu bude obloha spíš oblačná až zatažená, jen zpočátku by místy mohlo být i polojasno. Během odpoledne a večera dorazí také déšť nebo přeháňky, od středních poloh budou srážky sněhové. Teploty v noci klesnou mezi +1 až -3 °C, při malé oblačnosti ojediněle až k -5 stupňům. Odpolední teploty se dostanou maximálně mezi 3 až 7 stupňů.

Neděle bude ve znamení opět oblačné nebo zatažené oblohy, jen přechodně by mohlo být i polojasno. Počítat musíme znovu s deštěm nebo přeháňkami, od středních poloh a postupně jen na horách se bude jednat o sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou mezi  +3 až -1 stupeň. Ráno se může sem tam tvořit náledí. Odpolední teploty se budou šplhat mezi 4 až 8 stupňů, při polojasné obloze až k 10 stupňům.

V pondělí nás čeká oblačno až zataženo, místy déšť, v polohách nad 600 metrů sněžení. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí +2 až -2 stupně. Nejvyšší denní teploty mezi 2 až 6 stupni.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy déšť nebo déšť se sněhem, zpočátku od středních poloh, postupně i v nižších polohách sněžení. Nejnižší noční teploty zpočátku +2 až -2 °C, postupně -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 2 až 6 °C, postupně 0 až 4 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24