QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vláda přitvrzuje, zakazuje lidem cestu do okresů Cheb, Sokolov a Trutnov

11.02.2021 9:13

Z epidemicky rizikových okresů Cheb, Sokolov a Trutnov bude až na výjimky zakázáno cestovat do zbytku republiky a naopak. Povinné bude nosit respirátory i na veřejných místech.

coronavirus-4904423_1920

Opatření začnou platit od půlnoci na pátek. „Jsme připraveni i na redistribuci ochranných pomůcek slíbených od státu, co se týče mobility, tam záleží na tom, jak se bude kontrolovat a dokladovat. Nevidím problém v cestách do zaměstnání, bude spíš v těch výjimkách, které jdou hůře prokázat,“ řekl hejtman Karlovarského kraje Kulhánek.

Lidé, kteří v těchto regionech bydlí, nebudou moci až na výjimky okresy opouštět. Ostatní do těchto okresů zase nebudou moci přijet. Opatření bude platit do konce nouzového stavu. Pokud ho poslanci neprodlouží, bude končit v neděli 14. února.

Na dodržování opatření má dohlížet na příjezdových silnicích policie. „Bylo avizováno, že nás posílí v rámci republiky jak policejní složky, tak hasičský záchranný sbor,“ dodal Kulhánek.

zakázané okresy

Výjimky samozřejmě budou platit pro školáky či lidi, kteří dojíždějí do práce. Pokud ale do těchto okresů jezdíte na návštěvu za rodinou a nemáte tam trvalé bydliště, jet tam nemůžete.

Proč se v těchto regionech nákaza tak rozmohla? Podle hejtmana je důvod prostý, lidé nedodržují dosavadní vládní nařízení.

Foto: Pixabay

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24