QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vláda prodloužila platnost všech opatření do 11. dubna

27.03.2021 10:33

Poslanecká sněmovna souhlasila s prodloužením nouzového stavu do 11. dubna. Vláda tak do stejného data prodloužila nejen nouzový stav, ale i všechna dosavadní opatření s jednou výjimkou.

foto130900_mid

Poslanci rozhodli o prodloužení nouzového stavu po dlouhém jednání v pátek 26. března večer. Psali jsme zde. Na základě souhlasu poslanců tedy vláda prodloužila nouzový stav do 11. dubna včetně opatření.

Vláda současně s nouzovým stavem prodloužila i platnost všech dosud platných krizových protiepidemických opatření.

K jediné změně došlo u opatření omezujícím volný pohyb osob obyvatel mezi 21. hodinou a 5. hodinou ranní. Mezi výjimky vláda přidala cesty na shromáždění pořádané církví nebo náboženskou společností a účast na něm, která bude souviset s Veikonocemi a bude tedy platit ve dnech 1. až 3. dubna 2021 vždy v čase od 21.00 do 23.59 hodin.

Ministerstvo zdravotnictví také upravilo opatření pro vstup do České republiky. V reakci na rozhodnutí Spolkové republiky Německo vyřadit ČR ze seznamu nejvíce rizikových zemí s mutující variantou viru se od neděle 28. března ruší povinnost pro řidiče v mezinárodní dopravě, kteří přes ČR tranzitují směrem do Německa prokazovat se při vstupu do ČR negativním testem na covid-19. Německo totiž povinnost prokázat se negativním pro řidiče přijíždějící z ČR od neděle zruší.

ilustrační foto vlada.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT