Vnitroblok Krašovská čekají změny! Chystá se debata

03.10.2015 17:18

Lokalita zvaná "louka" by mohla projít rozsáhlými změnami. Podílet se na tom může i veřejnost. Chystá se další beseda s vedením obvodu.

FOTO_QAP_CZ

Ve vnitrobloku ulic Krašovská a Toužimská na Košutce v Plzni by se mohly odehrát velké změny. Vedení obvodu proto pořádá besedy s obyvateli i odborníky na téma budoucnosti lokality. Další se odehraje v úterý 6. října.

V polovině prázdnin se ve vnitrobloku ulic Krašovská a Toužimská na sídlišti Košutka konala Krašovská slavnost. Kromě zábavného programu přinesla lidem možnost diskutovat se zástupci obvodu a odborníky o budoucnosti vnitrobloku, kterému se také říká ´louka´ a kde jsou v současné době patrové garáže a hokejbalové hřiště. Návštěvníci slavnosti si mohli prohlédnout výstavu ukazující různé možnosti úprav veřejného prostranství u nás i v zahraničí a poslechnout si k tomu komentář zkušeného architekta.

"Inspirativní výstava pokračuje i nadále. Krašovské slavnosti se zúčastnilo kolem dvou set lidí, převážně obyvatel blízkého okolí, které zajímá budoucnost místa, ve kterém žijí. Většinou se ptali, zda se zde bude stavět nebo se plánuje parková úprava. Ujistili jsme je, že vnitroblok rozhodně nebude zastavěný,“ říká Romana Tomašuková, vedoucí Odboru životního prostředí a dopravy Úřadu městského obvodu Plzeň 1.

Teď mají lidé možnost podílet se na změnách. Chystá se další veřejná beseda na téma proměny vnitrobloku. Chybět na ní nebudou zástupci obvodu, architekt a sociolog. "Představíme vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření, tedy co si obyvatelé přejí, aby ve vnitrobloku Krašovská vzniklo. A o těchto vizích s nimi budeme dále diskutovat. Následně se vyhodnotí i besedy a vypíše se architektonická soutěž. Zadání pro zpracování projektu vzejde právě z výsledků dotazníků a besed,“ vysvětluje Romana Tomašuková.

Beseda na téma Proměna vnitrobloku Krašovská proběhne 6. října od 17:30 v DDM Talent.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24