Záchranáři z celé republiky se sjeli do Plzně. Co nového se dozvěděli?

26.02.2023 8:20

Po roce se opět sešli v sále kongresového centra Parkhotelu Plzeň plzeňští záchranáři s kolegy ze všech koutů republiky. Zájem posluchačů o letošní ročník byl nadprůměrný.

Plzeňské dny urgentní mediciny_2023_ZZSPK

 Program kongresu slavnostně zahájili ředitel Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Pavel Hrdlička spolu s hejtmanem Plzeňského kraje Rudolfem Špotákem. “Práce lékařů a záchranářů si velmi vážím a oceňuji Vaše každodenní nasazení,” uvedl hejtman Rudolf Špoták.

O zajímavé přednášky špičkových odborníků z mnoha oborů nebyla nouze.
Úvodní blok zahájily přednášky chirurgických oborů a jejich spolupráce se ZZS. Téma řešení událostí s hromadným postiženým osob samozřejmě nemohlo chybět. Velmi zajímavým blokem byla psychiatrie a paliativní medicína v terénu, která se práce záchranářů stále více dotýká.

Blok ze života ZOS přiblížil nové technické možnosti operačních středisek i velmi nelehkou a palčivou práci operátorů tísňové linky 155.

Páteční program posluchače uvedl do právní problematiky týkající se jejich výkonu práce a stěžejních témat. Velmi poutavé přednášky z kriminalistiky a soudního lékařství byly ukončeny nezvyklým přáním ze strany kriminalistů – “Pozor, kam na místě činu šlapeš.”

Dvoudenní blok Plzeňských dnů urgentní medicíny slavnostně ukončil ředitel Zdravotnické záchranné služby.

Foto ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24