QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdemolovaná auta a zraněný řidič! Za nehodu může kůň - FOTKY

25.11.2015 7:02

Splašený kůň, který vběhl do silnice, stojí za hromadnou nehodou, při které došlo i ke zranění. Silné nárazy s auty zvíře nepřežilo. Podívejte se na fotky.

FOTO_PČR (3)
FOTO_PČR (1)FOTO_PČR (2)FOTO_PČR (3)FOTO_PČR (4)

Střety se zvěří jsou na silnicích v regionu stále jednou z nejčastějších příčin nehod. Nejčastěji k nim dochází v ranních a podvečerních nebo večerních hodinách. Většinou se jedná o lesní zvěř jako jsou srnky nebo divočáci. Na Domažlicku ale stojí tentokrát za nehodou splašený kůň. Střety se dvěma vozidly nepřežil, i škoda na autech je ale vysoká a zranění utrpěl také jeden z řidičů.

K poměrně kuriózní nehodě došlo na hlavním tahu I/26 u Horšovského Týna na Domažlicku. Zvíře, které vběhlo do silnice, nejspíš nemělo šanci přežit. Nakonec totiž utrpělo nárazy hned od dvou vozidel. "Řidiči nákladního automobilu tovární značky Fiat Ducato jedoucímu ve směru na obec Horšovský Týn náhle z pravé strany vběhl před vozidlo kůň, do kterého narazil. Ve stejné době jela v protisměru s osobním vozidlem tovární značky Hyundai pětačtyřicetiletá žena, která rovněž do koně narazila," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Právě Hyundai řidičky byl navíc nárazem odražený do protisměru, kde se navíc střetl ještě s protijedoucí Felicíí. Terntokrát už se to neobešlo ani bez zranění řidiče. "Při dopravní nehodě došlo ke zranění osmatřicetiletého řidiče vozidla Felicia. Požití alkoholických nápojů před jízdou u všech řidičů vyloučili policisté dechovými zkouškami," doplnila mluvčí policie. 

Také škody jsou poměrně dost vysoké. Kůň zemřel na místě, největší škody pak utrpěl Hyundai, kde byly odhadnuté na sto tisíc. celkově se škody po nehodě vyšplhaly na bezmála dvě stě tisíc.

Nehodou se policie nadále zabývá.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24