QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zima se nevzdává. Na horách bude znovu sněžit

10.03.2016 7:01

Vypadá to, že zima se zatím vlády vzdát nechce. V příštích dnech by mělo na horách znovu sněžit, v nížinách ale musíme počítat spíš s deštěm. Čtěte novou týdenní předpověď.

FOTO_QAP_CZ (1)

Nadcházející týdenní období bude podle nových výhledů meteorologů ve znamení poměrně četných srážek. V nížinách půjde o déšť, na horách by se ale mohly ještě dočkat nového přídělu sněhu. Teploty se budou pohybovat přes den okolo 7 stupňů.

"Mezi tlakovou níží nad Středomořím a tlakovou výší nad Britskými ostrovy a jižní Skandinávií k nám bude proudit vlhčí vzduch od východu. Počasí v příštím týdnu bude u nás svým okrajem ovlivňovat mohutná tlaková výše nad Britskými ostrovy a Severním mořem," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek bude zataženo nebo oblačno, ojediněle se objeví i mrholení. Během dne by mohlo být místy i polojasno. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají mezi 7 až 11 stupňů, při nízké oblačnosti se ale dostanou jen k 5 stupňům.

V pátek a v sobotu bude počasí velmi podobné. Po oba dny bude zataženo až oblačno. Místy se přidá déšť, na horách sněžení a právě na horách by srážky měly být četnější. Teploty v noci klesnou v pátek mezi +2 až -2 stupně, v sobotu mezi +3 až -1. Přes den naměříme v sobotu 3 až 7 stupňů, v sobotu pak 4 až 8 stupňů.

Dost obdobné počasí nás čeká také v neděli. Bude zataženo až oblačno, místy s deštěm, v noci a nad ránem se sněžením od středních poloh, postupně bude sněžit jen na horách. K večeru by ale srážky měly slábnout a ubývat by měla také oblačnost. Nejnižší noční teploty budou mezi 4 stupni až nulou, nejvyšší denní mezi 4 a 8 stupni.

Také začátek příštího týdne bude ve znamení zatažené oblohy, i v pondělí se v nížinách se přidá déšť, na horách sněžení. V noci budou teploty mezi nulou až -4 stupni, přes den mezi 4 až 8 stupni.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku převážně oblačno, místy déšť, od středních poloh sněžení. Postupně většinou polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, postupně 6 až 10 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24