QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Železná Ruda má nové náměstí, vzniklo na místě zchátralého Espressa - FOTKY

30.08.2022 12:09

Přes tři desítky let hyzdila ruina kdysi slavné cukrárny Espresso centrum Železné Rudy. Nyní zde má město nové náměstí. Jmenuje se po spisovateli Karlu Klostermannovi, který psal zejména o Šumavě.

železná ruda namesti
železná ruda namestiželezná ruda nove namestiespreso demoliceexpressoespresso1espresso2

"Můžeme s radostí oficiálně oznámit, že naše Železná Ruda má konečně své náměstí. Náměstí Karla Klostermanna. Na jeho vybudování jsme získali a využili dotaci od MŽP. Náměstí jsme v neděli slavnostně odhalili, všichni jste srdečně zváni k jeho návštěvě, ale především ke každodennímu užívání," uvedlo vedení města Železná Ruda na svých facebookových stránkách.

Dlouhá léta byla budova bývalé slavné cukrárny Espresso ostudou centra Železné Rudy. Problémem byly složité majetkové vztahy. Vše se pohnulo až v roce 2019, kdy město Železná Ruda získalo budovu Espressa do svého majetku. Nejprve město nechalo zbourat druhé patro bývalé cukrány. Vyřešeny ale nebyly ještě pozemky pod objektem, teprve v říjnu 2020 mohla začít kompletní demolice po vypořádání majetkových poměrů a získání demoličního výměru.

Právě v místě bývalé cukrárny a v okolním prostoru u hlavní silnice nechalo město vybudovat nové náměstí. Náměstí Karla Klostermanna bylo oficiálně otevřeno v neděli 28. srpna. Jde o terasovité náměstí s kašnou, lavičkami a zelení.

foto: fcb Město Železná Ruda, QAP.cz
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24