QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AKTUÁLNĚ: Vražda ženy v Plzni. Obviněný muž byl vzat do vazby

01.11.2022 9:20     03.11.2022 15:15

V Plzni v úterý 1. listopadu došlo k vraždě ženy. Muž z místa činu utekl, policie okamžitě vyhlásila pátrání, které bylo po jedenácté hodině odvoláno. Podezřelého zadrželi policisté v centru Plzně.

našel se vrah Plzeň_1122

„Aktuálně řešíme v Plzni násilný trestný čin, při kterém došlo k usmrcení ženy. Policisté na místě činu provádí neodkladné úkony,“ uvedla v ranních hodinách Policie České republiky. „Lékař záchranné služby na místě konstatoval exitus pro zranění neslučitelná se životem. Na místo byl povolán koroner,“ uvedla Andrea Divišová mluvčí záchranné služby.

V souvislosti s případem policie pátrala po podezřelém muži. „Pátráme po možném podezřelém muži: Dino N., na sobě měl světle modré kalhoty, černé boty, muž má vyholené obočí, uvedla PČR. Muže nezadržujte, může být agresivní. Ihned volejte linku 158."

Policie podezřelého dopadla v centru Plzně. „Před chvílí se v centru Plzně podařilo policistům zadržet muže, po kterém jsme pátrali v souvislosti s dnešním trestným činem vraždy. Prověřováním případu se zabývají krajští kriminalisté," uvedla po jedenácté hodině odpolední Policie České republiky.

AKTUALIZACE:

„Dnešního dne krátce před osmou hodinou ráno přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o napadení ženy, ke kterému mělo dojít v jednom bytovém domě v Plachého ulici. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že v jednom z bytů došlo ke slovní rozepři mezi 46letou ženou a 25letým mužem, kdy hádka přerostla ve fyzický útok. Útočník následně z místa utekl. Zraněná žena bohužel na místě zemřela," popsala událost mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policisté okamžitě začali po útočníkovi pátrat. „Na základě poznatků od široké veřejnosti, zejména pak informací od zaměstnanců Plzeňských městských dopravních podniků, a díky operativnímu šetření se policistům podařilo hledaného muže brzy vypátrat a zadržet v centru města," doplnila mluvčí policie.

K zadrženému muži si policie přivolala Zdravotnickou záchrannou službu. „Muž byl naším lékařem vyšetřen a byl předán PČR. Jeho stav nevyžadoval ošetření ve zdravotnickém zařízení, ani následnou hospitalizaci,” doplnila informace Andrea Divišová, mluvčí záchranné služby.

Případem se nyní zabývají krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy.

Ve čtvrtek proběhl s obviněným mužem soud. "Pětadvacetiletý muž obviněný z vraždy, ke které došlo v úterý v Plzni, byl vzat do vazby," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24