QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

AKTUÁLNÍ vyjádření policie k nálezu mrtvého těla v Plzni

19.01.2023 13:01

Ve čtvrtek 12. ledna přijali policisté v ranních hodinách oznámení o nálezu mrtvého člověka v Berounce v Plzni. K případu se oficiálně vyjádřil ve čtvrtek 19. ledna plk. Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

logo Policie ČR

„V tuhle chvíli můžeme potvrdit, že policejní orgán Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil úkony trestního řízení ve věci zločinu vraždy v souvislosti s nálezem těla. V tuhle chvíli není potvrzená totožnost těla, které jsme nalezli v řece v katastru města Plzně,“ uvedl k případu plk. Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Dle policie není na místě vyvolávat paniku. „Chtěl bych veřejnost uklidnit, není na místě vyvolávat paniku. Případ se stal v komunitě bezdomovců. Tělo bylo nalezeno v podobě, kdy mu chyběla hlava, a neslo známky mnohočetných řezných poranění. Více k téhle věci zveřejnit nemůžeme,“ oznámil ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Policie na případu intenzivně pracuje. „Založili jsme vyšetřovací tým, který čítá řádově 10 lidí, a jednorázově zařazujeme další síly. Intenzivně a každodenně se tomu věnujeme, tak abychom tento případ mohli uzavřít,“ řekl plk. Jaroslav Vild.

Policie uvítá jakékoliv svědectví k tomuto případu. „Přivítáme jakékoliv svědectví v této věci. Máme momentálně několik verzí, ale každou pomoc občanů vítáme,“ dodal plk. Mgr. Michal Krejbich, náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV. „Spolupracujeme s policií v rámci celé republiky, oslovili jsme i kolegy z nejbližších států, tak abychom získali co nejvíce informací a mohli pachatele brzy dopadnout. Věnujeme tomu maximum,“ uzavřel plk. Mgr. Michal Krejbich.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24