QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravu v Plzni komplikuje uzavírka Mostu Ivana Magora Jirouse – FOTKY

01.03.2023 9:30     01.03.2023 11:42

S velkým dopravním omezením se potýkají řidiči, kteří chtějí projet kolem nádraží Plzeň-Jižní Předměstí. Most Ivana Magora Jirouse je totiž kvůli obnově vodovodu a kanalizace na několik dní uzavřen.

uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (8)
uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (8)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (2)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (1)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (4)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (5)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (6)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (7)uzavírka Most Magora_Plzeň_0223_QAP (10)uzavírka__Klatovská_foto čtenář

VODÁRNA PLZEŇ a.s. zahajuje stavbu obnovy vodovodu a kanalizace v Hálkově ulici, konkrétně v úseku ulic Korandova – Koperníkova. Dnes, tedy ve středu 1. března, se část ulice Hálkova uzavřela pro osobní dopravu.

Obnova vodovodu a kanalizace potrvá až do konce srpna. Od 1. do 15. března je uzavřen osobní dopravě i Most Ivana Magora Jirouse. Bez omezení jím však projede veřejná doprava včetně trolejbusů. Chodci po chodníku procházejí také bez omezení.

Řidiči tak musí počítat s dopravním omezením. Hálkova je aktuálně od křižovatky s ulicí Skrétova (Restaurace u Dipoldů) značena jako slepá. Končí právě u Mostu Ivana Magora Jirouse. Dopravu lehce komplikují auta, která ve větší míře vyjíždějí ze Skrétovy ulice přes Hálkovu směrem na Klatovskou třídu. Bendova ulice byla totiž dnes ráno ucpaná, řidiči si tudy nejspíš zkracovali cestu na Klatovskou.

Dotčené komunikace budou celoplošně opraveny. „Obnova vodovodního řadu se týká délky více než 145 metrů v otevřeném výkopu. Po dobu provádění bude zřízen provizorní vodovod vedený po povrchu. Obnova kanalizačních stok se provede v celkové délce více než 153 metrů, a to rovněž v otevřeném výkopu. Na stoce budou osazeny tři nové prefabrikované šachty DN 1000 a jedna spadišťová prefabrikovaná šachta DN 1000,“ sdělila mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá.

AKTUALIZACE:

Dle čtenáře QAPu byla před osmou hodinou ranní ucpaná celá Klatovská: „Bylo to totálně ucpané. Cukal jsem v autě už od pomníku na Americké.“ Řidičům v Plzni bohužel nezbývá nic jiného, než si na několik dní obrnit nervy.

Foto QAP, čtenář QAPu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24