QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Holky holkám. Plzeňské ženy plní vánoční přání maminkám a dětem z azylových domů

18.11.2022 8:30

Za uplynulých šest ročníků splnila sbírka 587 přání za cca 640 tisíc korun. Letos se na seznamu přání objevují věci jako mop, prostěradlo, župan nebo koš na odpadky. Darovat potřebné věci můžete až do 9. prosince.

holkyholkám_Milan Svoboda

Kuchyňský robot, mop, prostěradlo, kolečkové brusle, LEGO, panenky, autíčka nebo třeba tepláková souprava pro rapera – taková přání se letos sešla ve vánoční sbírce Holky holkám. Stejnojmenná iniciativa plzeňských ženských osobností ji pořádá od roku 2015 a plní tak vánoční přání maminkám a dětem z azylových domů sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni a také těm, které druhým rokem obsluhují plzeňský Šatník pro samoživitele.

„Letos se nám sešlo 83 přání, která poprvé zveřejňujeme prostřednictvím webové aplikace. Tu pro nás vytvořily dámy z PyLadies pod vedením Filipa Vaculíka, ve spolupráci s Janem Hrůzou a za podpory Správy informačních technologií města Plzně,“ říká vůdčí osobnost iniciativy Holky holkám Markéta Čekanová.

Seznam přání byl zveřejněn v pondělí 14. listopadu a během prvních dvou dnů z něj zmizela téměř polovina položek. O den později se už první dárky začaly scházet. Přání maminkám a dětem v tísni mohou lidé plnit až do 9. prosince. Aktuální seznam těch, která dosud na svého Ježíška čekají, najdou na www.holkyholkamplzen.cz/vanoce.

Foto Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24