Inter Milán porazil Viktorii Plzeň 4:0. Jindřich Staněk vytáhl perfektní zákroky

26.10.2022 20:40

Ve středu 26. října sehrála Viktoria Plzeň na půdě Interu Milán páté kolo Ligy mistrů. Atraktivní zápas nabídl fanouškům fotbalu mnoho šancí i několik gólů.

FCVP_Milán_FCVP

V první polovině odvetného duelu mezi FC Inter Milán a FC Viktoria Plzeň viděli fanoušci mnoho šancí, zákroků Jindřicha Staňka a dvě branky. Druhá půle přinesla tyčku a další dva góly. Díky Edinu Džekovi zvítězil italský kádr v září nad Viktorkou v plzeňské Doosan Aréně 2:0. I dnešní zápas tento hráč ovlivnil a výrazně se tak podepsal na výhře Interu Milán 4:0.

Utkání mělo od první minuty vysoké tempo. Střelou z pokutového území se pokusil ohrozit Hakan Çalhanoğlu bránu Viktorie, jeho střela však byla rychle zmařena Erikem Jirkou. Fortune Bassey se následně pokusil o rychlý protiútok, k zakončení se ale nakonec nedostal. V 25. minutě perfektním zákrokem zachránil plzeňskou branku Jindřich Staněk. Henrikh Mkhitaryan se pokusil gólmana ohrozit hlavičkou, ale marně, italští fotbalisté nepřekonali Staňka ani následnou dohrávkou. Fantastický zákrok vytáhl Staněk i o 4 minuty déle. Henrikh Mkhitaryan byl úplně sám před brankou Viktorie, plzeňský gólman však střelu parádně vychytal. Rozhodčí následně signalizoval ofsajd, což ale nic nemění na perfektním zákroku Jindřicha Staňka. 

Tlak před brankou Viktorie vyvrcholil v 35. minutě, kdy se po centru do vápna, po několika nezdarech, trefil Henrikh Mkhitaryan a poslal tak Inter Milán do vedení 1:0. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Na 2:0 navýšil vedení Edin Džeko, který se v 42. minutě ocitl zcela sám před plzeňskou brankou. V 45. minutě dostal Jhon Mosquera žlutou kartu, to pro něj znamená stopku na zápas s Barcelonou. Do konce první půle se už skóre nezměnilo.

Fotbalisté plzeňské Viktorie bojují v základní skupině Ligy mistrů. Los Západočechům nadělil nelehkou skupinu C, ve které se nachází Bayern Mnichov, Inter Milán a Barcelona.

Do druhé poloviny nastoupila Viktoria bojovně. V 48. minutě se ke střele dostal Adam Vlkanova, který vybojoval rohový kop, ani ten však nepřinesl plzeňské Viktorii gól. Z dalšího následujícího rohového kopu získala Plzeň akorát žlutou kartu pro Luďka Pernicu. V 56. minutě se Henrikh Mkhitaryan opět pokusil ohrozit branku Jindřicha Staňka, trefil však pouze pravou tyč. Druhou branku v tomto utkání si Edin Džeko připsal v 66. minutě. Hlavní rozhodčí ještě zkoumal, zda gól nepadl z ofsajdu, následně však branku uznal a Inter Milán se tak dostal do vedení 3:0. V samotném závěru utkání navýšil Inter stav na 4:0. Obrovský potlesk a ovace domácích fanoušků si na italském stadionu vysloužil gólem v 87. minutě Romelu Lukaku, který do dnešního zápasu nastoupil po dvou měsících zdravotní pauzy. Do konce utkání se již stav nezmenil. Italský Milán tak poráží Viktorku 4:0. 

SESTAVY

INTER MILÁN

Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Çalhanoğlu (71. Asllani), Mkhitaryan (83. Gagliardini), Dimarco (77. Gosens) – Martínez (83. Lukaku), Džeko (71. Correa)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Hejda, Pernica, Tijani (51. Jemelka) – Havel, Bucha, Kalvach (70. Ndiaye), Mosquera – Jirka (46. Holík), Vlkanova (84. Pilař) – Bassey (46. Chorý)

STATISTIKY

Branky: 35. Mkhitaryan, 42. Džeko, 66. Džeko, 87. Lukaku

ŽK: Mosquera, Pernica

Rozhodčí: Ekberg – Culum, Nyberg (všichni Švédsko)

 

foto FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24