Jak budou v Plzni vypadat předzahrádky? Město zve k diskusi

01.10.2022 8:48

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně (ÚKRMP) připravuje aktualizaci stávajících pravidel pro umisťování a vzhled restauračních předzahrádek. Než bude manuál vydaný, zve město občany k diskusi. Ta se bude konat 4. října od 16 hodin.

DSC_8110

Je třeba mít na paměti, že předzahrádky slouží k oživení městských ulic – venkovního pobytového prostoru, a tak by se k nim mělo, jak z hlediska umisťování, tak jejich vzhledu, přistupovat. Pokud ze sebe mají gastroprovozy a veřejný prostor vzájemně benefitovat, neměly by se předzahrádky vůči svému okolí uzavírat a tvořit bariéry pro pěší,“ řekla Vladimíra Martinovská z Ateliéru veřejného prostoru ÚKRMP.

Útvar koncepce už má připravenou pracovní verzi manuálu. Ten má nahradit stávající.

„Kromě umísťování restauračních předzahrádek by měl nový dokument řešit i jejich případné ohrazení, zastínění a vybavení, ale také vést ke zjednodušení vyřízení povolení,“ uvedl architekt Jaroslav Holler, vedoucí Úseku veřejného prostoru ÚKRMP.

Setkání s lidmu proběhne jako procházka spojená s diskusí s provozovateli a veřejností. Začátek procházky je v 16 hodin v prostoru U Branky.

Počet předzahrádek v centru Plzně se v posledních letech velmi zvýšil. Manuál restauračních předzahrádek by měl přinést i zjednodušení procesu vyřizování záboru pro předzahrádky.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24