QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mezi Újezdem a Červeným Hrádkem vznikla nová cyklostezka

19.10.2022 12:45

Nová cyklostezka, která je 1,7 kilometru dlouhá, vznikla mezi plzeňským Újezdem a Červeným Hrádkem v místě historických polních cest. Stavba byla dokončena v první polovině října a čeká na kolaudaci.

Nová cyklostezka Újezd s Červeným Hrádkem_1022_ÚMO4

Terénní úpravy podél nové cyklostezky zahrnují i výsadbu ovocných stromů. „Cyklostezka byla dokončena v září, v říjnu na ní probíhaly už jen terénní úpravy. Třešničkou na dortu bude výsadba 83 stromů v místech, kde vlastníme pozemky nebo kde nám to vlastníci dalších pozemků umožní. Většina zeleně bude lemovat část cesty směrem k telekomunikačnímu sloupu. Na přání našich občanů se bude jednat o ovocné stromy, například jabloně, slivoně nebo višně,“ uvedl starosta městského obvodu Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Cyklostezka je složena ze dvou částí. První úsek je dlouhý 930 metrů a má zpevněný povrch. Větev cyklostezky začíná v napojení na ulici Na Drážkách v Újezdě a vede k směrem na jihovýchod k telekomunikačnímu stožáru nad Červeným Hrádkem. Druhá část je dlouhá 830 metrů a má asfaltový povrch. Úsek propojuje červenohrádeckou Jižní ulici s ulicí Na Drážkách v Újezdě u bývalé smaltovny.

Stavba vyšla na 9,3 milionu korun včetně DPH. Spolu s městským obvodem Plzeň 4 investovalo do nové cyklostezky i samotné město. „Těší mě, že se nám s městem podařilo domluvit na této společné investici a poměrně rychle ji zrealizovat. Celkové stavební náklady činí 9,3 milionu korun včetně DPH, my jako obvod hradíme rovnou polovinu a druhou polovinu financuje Správa veřejného statku města Plzně. Pevně věřím, že cyklostezka bude dobře sloužit nejen cyklistům, ale také chodcům, a to za každého ročního období,“ uvádí místostarosta čtvrtého obvodu Zdeněk Mádr.

Foto ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24