QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladý sommelier získal pro Plzeň medaili na prestižní soutěži – FOTKY

05.10.2022 9:38

Medailové umístění na sommelierském mistrovství České republiky je pro žáka Hotelové školy v Plzni velkým úspěchem. Mezi tvrdou konkurencí si Václav Hranička vybojoval bronzovou medaili.

Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka0
Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka0Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr BerkaVáclav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka2Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka3Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka5Václav Hranička_3. sommelierské MČR_Plzeň_1022_Petr Berka4

V úterý 4. října se v Příbrami konala soutěž BOHEMIA SEKT TROPHÉE – SOMMELIER ČR. V kategorii Telent se tohoto mistrovství zúčastnilo 12 žáků z gastronomických škol z celé republiky. Hotelovou školu Plzeň, U Borského parku 3 reprezentoval Václav Hranička, který studuje 2. ročník oboru Hotelnictví a cestovní ruch. „Vašek musel napsat těžký test na teorii o víně, popsat vzorky vín, opravovat zadané menu a předvést servisy vín před odbornou porotou. V těžké konkurenci sommelierů se Vašek umístil na krásném třetím místě,“ řekl Petr Berka, učitel odborných předmětů Hotelové školy Plzeň.

„Jsem moc rád, že Vašek při soutěži předvedl vše, co jsme společně ve škole trénovali a dokázal využít teoretické znalosti studia na naší škole. Moc mu to přeji a věřím, že tato jeho první soutěž bude motivací pro další účast v sommelierských soutěžích u nás a popřípadě i v zahraničí,“ uvedl Petr Berka, který mladého sommeliera na soutěž připravoval. „Vaškovi děkuji za příkladnou reprezentaci naší školy a našeho města. Myslím si, že na takové žáky můžeme být všichni hrdi,“ dodal pyšně Petr Berka.

Foto Petr Berka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24