Muž na drogách ukradl tepláky a vytáhl na ostrahu pilník na železo

16.12.2022 11:08

Muž se pod vlivem drog pokusil ukrást tepláky v jednom z obchodních domů v Plzni. Všimla si toho ostraha, kterou muž následně napadl pilníkem na železo.

21

„Ve středu 14. prosince 2022 kolem půl třetí odpoledne navštívil jedno nákupní centrum nedaleko centra města. V obchodě s oblečením si vzal do zkušební kabinky dvoje značkové tepláky a jednu bundu. Zpět do regálu ovšem vrátil pouze jedny tepláky a bundu. Třetí kus oblečení si uschoval pod svůj oděv. Prodejnu následně opustil bez zaplacení zboží,“ popsala sled událostí tisková mluvčí policie.

Krádeže si všimla ostraha obchodu. „U vstupu byl zastaven pracovníkem ostrahy, který ihned kontaktoval policii. Muž se choval velmi agresivně a pokusil se z místa utéct. Napadl pracovníka ostrahy, kterého poranil pilníkem na železo,“ uvedla Michaela Raindlová s tím, že naštěstí nešlo o vážné zranění.

Posléze se ukázalo, že byl 27letý muž pod vlivem drog. „Mladý muž byl pod vlivem OPL, konkrétně amfetaminu/metamfetaminu. Vzhledem k tomu, že nekradl poprvé, hrozí mu v případě prokázání viny až tři roky odnětí svobody. Fyzické napadení policisté šetří v rovině přestupku,“ dodala mluvčí.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT