QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý sedmatřicetiletý muž se zákazem řízení havaroval na Horažďovicku

20.09.2022 10:35

Muž z místa dopravní nehody odjel a auto schoval u své příbuzné. Nejen že muž nadýchal, ale řídil v době zákazu činnosti. Podrobnosti v článku.

IMG_1879

K dopravní nehodě došlo v pátek 16. září na Horažďovicku. „Ve 21:45 jel od obce Rozsedly na obec Šimanov, v pravotočivé zatáčce se dostal s vozidlem do smyku, vjel do pravého silničního příkopu, kde narazil do dopravní značky a dále do betonového sloupu elektrického vedení. Řidič s vozidlem odjel z místa dopravní nehody do místa bydliště své příbuzné, kde uschoval vozidlo v garáži,“ uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

Policisté následně muže vypátrali. Ten se pokusil o útěk. „Na základě získaných poznatků policisté z obvodního oddělení v Sušici muže vypátrali, pokusil se o útěk, použili donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta a ve 22.50 hodin jej zajistili,“ řekla mluvčí policie a dodala: „Muž následně přiznal, že měl dopravní nehodu. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,0 a opakovaně 1,92 promile alkoholu. Policisté muže převezli do nemocnice v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve.“

Dalším šetřením policie zjistila, že má muž uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel do ledna 2023. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24