QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy na Chodském náměstí v Plzni skončily - FOTO

09.12.2022 17:51

Práce na silnici a ostrůvku na přechodu pro chodce na Chodském náměstí v Plzni skončily, opravy trvaly měsíc.

chodske
chodske 2chodskechodske1DSC_0409_fotoRadkaŽÁKOVÁ_smallDSC_0412_fotoRadkaŽÁKOVÁ_small

Opravy na Chodském náměstí v Plzni odstartovaly v pondělí 7. listopadu, kompletně hotovo mělo být dle plánu do 7. prosince. Silnice byla zprovozněna s 11denním předstihem na konci listopadu, stavební práce na chodnících skončily přesně dle plánu.

"Bezpečnější ostrůvek na přechodu pro chodce a nový povrch komunikace včetně zastávky v jízdním pruhu dokončilo město na Chodském náměstí. Širší ostrůvek v přechodu pro chodce teď odpovídá platným předpisům a hlavně je bezpečnější pro chodce i pro vozidla, která se tu v mírné zatáčce řadí do jízdních pruhů. Zlepšil se také povrch zastávky, kde byly vyjeté koleje," uvedl dnes Magistrát města Plzně.

V místě, kde zastavují autobusy, byla odstraněna nevyhovující podkladová betonová deska a nahrazena novými konstrukčními vrstvami. Ve finále byly opraveny chodníkové obruby a také obnoveno vodorovné dopravní značení.

Pro řidiče znamenala rekonstrukce omezení, Chodské náměstí od ulice Edvarda Beneše bylo průjezdné po dobu rekonstrukce vždy jen jedním směrem. Původní ostrůvek v přechodu pro chodce již neodpovídal normě, proto musel být rozšířen.

Opravy se nakonec vyšplhaly na 3 083 071 korun včetně DPH.

 

foto: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24