Plzeňské divadlo uvede světovou premiéru opery Quo vadis

10.06.2022 20:00

Divadlo J.K.Tyla v Plzni zařadí do svého repertoáru nejnovější operu současné hudební skladatelky. Světová premiéra opery Quo vadis se bude konat již brzy!

1
123

Zbrusu nová opera zanese diváky do antického Říma. Děj se odehrává za doby vlády císaře Nerona v letech 60-68. Jedná se o nové dílo současné skladatelky Sylvie Bodorové. Premiéra spatří světlo světa na prknech divadla Nové scény DJKT 11. června. Opera láká na silný hudební i vizuální zážitek.

Dílo napsala skladatelka přímo pro plzeňský operní sbor. „Hudební stránka této opery je velmi pestrá – od částí, které připomínají starodávné chorály, až po zcela moderní kompoziční postupy. Hra klade velké nároky na sólisty jak po hudební, tak po herecké stránce,“ přibližuje dílo dirigent Jiří Petrdlík. Inscenace bude dějově i vizuálně pro diváky velmi atraktivní. Technologie Nové scény nám umožňují rychlé proměny, využíváme zadní jeviště a pracujeme s hloubkou jeviště 28 metrů.“

Pár zbývajících vstupenek na slavnostní premiéru lze zakoupit v pokladně předprodeje, on-line na webových stránkách divadla nebo v síti Plzeňská vstupenka.

foto DJKT

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT