QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohádkový statek na Rokycansku je otevřen! Pro děti je přichystán čarokrásný program

06.05.2023 8:29

Na návsi vesničky Vranovice, v obci Břasy na Rokycansku stojí krásné venkovské stavení. Na statku se zabydlely nejrůznější pohádkové bytosti. Přijďte ho i se svými ratolestmi prozkoumat!

Pohádkový statek Vranovice_2023 (3)

Pohádkový statek nabízí možnost strávit příjemné chvilky v prostředí krásného venkovského statku spolu s pohádkovými bytostmi a strašidýlky. Víte, jaké pohádkové bytosti bydlely na statku? Jak vypadá Smolíček Pacholíček? Jak žijí vodníci či čertíci, co je to dřevožer? To vše se dozvíte vy i vaše děti na pohádkovém hospodářství na Rokycansku.

Pohádkový statek je krásné venkovské stavení na návsi vesničky Vranovice s číslem popisným 31. Dříve patřil panu Králi, pak sloužil jako útočiště a dílna pro šikovné ruce keramiků a nyní se na statku usídlily pohádkové bytosti všeho druhu. Najdete tu také Mlsné občerstvení, dvůr, zahradu, ohradu s ovečkami kamerunskými, Pohádkovou stodolu, Divadlo Ježíbaba, čarokrámek a mnoho zábavných her.

Nemáte ještě program na státní svátek, který je v pondělí 8. května? Vydejte se na Pohádkový statek! Pro děti je přichystán zábavný program plný pohádek a her! Otevřeno je od 10 hodin. Těšit se můžete na Veselou pohádku, která je pro malé i velké, tlusté i tenké a každý divák v ní zahraje důležitou roli!

Návštěvníky Pohádkového statku čeká jízda na poníkovi, ale i hudební vystoupení pěveckého sboru Barvičky, který vznikl jako 2. přípravný sbor rokycanské ZUŠ. Sbor pravidelně vystupuje na akcích, které pořádá ZUŠ a město Rokycany. Letos Barvičky vysoutěžily zlaté pásmo na Krajské soutěži základních uměleckých škol. Zazpívají písně tematicky zaměřené na jaro, které je plné nově narozených zvířátek.

POHÁDKOVÝ STATEK Břasy - Vranovice
Vranovice 31
338 24 Břasy

Foto Pohádkový statek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24