QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie odhalila další varnu pervitinu! Ukrývala ji chata u Sycheráku - FOTKY

22.11.2016 8:39

Policie v kraji rozbila další gang dealerů drog. Varna pervitinu se tentokrát ukrývala v chatě v jedné z vyhledávaných rekreačních oblastí. Kromě drog zajistili policisté i lysohlávky!

6
13456278

Zátah na chatu v rekreační oblasti u rybníku Sycherák na Tachovsku i následné domovní prohlídky na různých místech proběhly v minulém týdnu. Policie už má pohromadě veškeré výsledky šetření a hlásí úspěch. Zadržet se podařilo celkem sedm lidí, konkrétně tři ženy a čtyři muže. Obvinění má na krku pět z nich.

"Při domovních prohlídkách, které se uskutečnily ve zmiňovaném rekreačním objektu a v bytě jedné z podezřelých v Tachově, bylo zajištěno množství různých chemikálií, digitální váhy, robotický drtič, plastové lahve, kanystry, zkumavky, skleněné baňky, kovový hořák, teploměr a podobně. Celý sklepní prostor chaty sloužil jako varna pervitinu. Mimo to kriminalisté zajistili přes 142 gramů suchého rostlinného materiálu, který při testu na drogy reagoval jako marihuana, a 1,2 gramu krystalické látky pozitivně reagující na amfetamin," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Kromě varny v chatě v chatové oblasti proběhly domovní prohlídky i na dalších místech. Například u jedné z dealerek se krom klasických drog našly i halucinogenní houby. "Při domovní prohlídce u ní kriminalisté zajistili plastový sáček s krystalickou látkou o celkové hmotnosti 0,7 gramu, která pozitivně reagovala na metamfetamin a dále minimálně 430 sušených plodnic hub lysohlávek a 22,8 gramu jejich drti. Dále kriminalisté nalezli plastové sáčky a krabičku s marihuanou o celkové váze 15,9 gramu," dodává policejní mluvčí.

Policie nakonec obvinila celkem pět lidí, tři muže a dvě ženy. Dva z nich dokonce soud nakonec poslal do vazby.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT