Postrach plzeňských kanoistů se vrátil zpátky na místo činu

15.11.2022 18:42

Samec je velmi chytrý. Zaměřený je na kanoisty, kdy se pasoval do role trenéra a učí je co největší rychlosti. Bude i tento rok útočit? Načasování má ideální.

Labute nabrezi 20.2 (2)

Velký labutí samec se znovu vrátil do lokality poblíž centra města Plzně. Právě zde v minulých letech pronásledoval kanoisty trénující na Radbuze. Aktuálním místem, kde se se svojí labutí partnerkou pohybuje, je řeka Mže pod Lochotínskou lávkou a mostem Generála Pattona v Plzni na Roudné.

Zatímco samice se nechala přilákat na rohlík bez problémů, trenér byl ostražitý. "Zda na lokalitu labutě dolétly anebo dorazily po vodě od dolanského jezu, se mi zjistit nepodařilo," uvedl Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Aby labuťák nedělal kanoistům velké prolémy, byl i s jeho partnerkou 8. dubna odchycen a odvezen. Jejich novým domovem se stal Horní Kokotský rybník u Rokycan. Uplynulo ale půl roku a pár je zpět přímo v centru Plzně. "Možná, že to souvisí s další přípravou kanoistů na následující sezónu a ladění formy, zejména dorostu," doplnil Makoň.

Foto: DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24