QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci městské policie budou v ulicích opět ve dvou, jednočlenné hlídky v Plzni končí

11.11.2022 17:00

S novým vedením na magistrátu přišly i změny u plzeňské městské policie. Jak jsme vás v týdnu informovali, velitel městské policie rezignoval. Další novinkou je zrušení dosavadních jednočlenných hlídek.

DSC04888

Od pátku 11. listopadu od 18 hodin se do ulic Plzně vrací dvoučlenné hlídky. Vedení Plzně se na tom domluvilo s končícím velitelem strážníků Petrem Vlkem a jeho zástupci.

„Dnes dopoledne jsem se zúčastnil porady s veliteli služeben městské policie a jednal se zástupci odborů. Na základě toho jsem požádal o znovuzavedení dvoučlenných hlídek do ulic Plzně. Požádal jsem o to i současného končícího velitele a jeho zástupce mi potvrdil, že od dnešní 18 hodin budou hlídky opět fungovat v režimu dvoučlenných,“ říká nový radní pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer.

Jednočlenné hlídky zavedl v Plzni dosavadní velitel Petr Vlk v roce 2021. To se ale ihned shledalo s velkou nevolí nejen u strážníků. 

„Vítám návrat městské policie ke dvoučlenným hlídkám a děkuji gesčnímu radnímu Winkelhöferovi za to, že situaci takto rychle vyřešil. Jedná se o první významný krok ke zlepšení bezpečnostní situace v Plzni. Naším nejbližším úkolem je najít nového velitele strážníků, který městskou policii stabilizuje a zlepší její řízení. Dnes jsme se s kolegy domluvili, že jej budeme hledat v otevřeném výběrovém řízení,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký.

Petr Vlk rezignoval a končí ve funkci ke konci letošního roku. Vedení města tak bude hledat nového velitele městské policie.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24