QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na železnici. Na Rokycansku srazil rychlík 19letého mladíka

02.03.2023 11:23     02.03.2023 13:50

Všechny záchranné složky zasahovaly u Klabavy. Došlo ke střetu rychlíku s osobou. V úseku Rokycany - Plzeň hl.n. je železniční doprava obnovena.

koleje Milan Janoch

Ve čtvrtek 2. března došlo k tragické železniční nehodě na Rokycansku. „V 10:12 došlo mezi Klabavou a Ejpovicemi ke střetu rychlíku s osobou. Cestující z vlaku evakuujeme do stanice Klabava, kde dopravce zajistí náhradní dopravu,“ informoval o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů. Z vlaku je evakuováno 139 osob.

Nehoda má bohužel tragické následky. „Osoba byla usmrcena. Na místě pracují kriminalisté územního odboru Rokycany,“ doplnila mluvčí policie Dagmar Brožová. „U muže záchranáři na místě zahájili neodkladnou kardio-pulmonálni resuscitaci. Přes veškerou snahu zasahujících se již nepovedlo obnovit životní funkce velmi vážně zraněného muže. Lékař musel konstatovat úmrtí na místě," informovala Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

„Na železniční trati Ejpovice - Rokycany došlo k bočnímu střetu rychlíku s chodcem. Devatenáctiletý muž šel v protisměru proti vlaku v těsné blízkosti kolejiště. Nereagoval na výstražné troubení vlaku. Došlo ke střetu a úmrtí muže. Případ si převzali rokycanští kriminalisté. Nařídili soudní pitvu zemřelého," dodala mluvčí policie.

Provoz na trati byl přerušen. V úseku Rokycany - Plzeň hl.n. a zpět byla zavedena kyvadlová autobusová doprava. „Cestující z vlaku IC 557 budou evakuováni za asistence hasičské záchranné služby na zastávku Klabava. Ze zastávky Klabava budou cestující přepraveni autobusy náhradní dopravy do stanice Beroun," uvádí České dráhy.

Ve 12:46 hod byl obnoven provoz bez omezení.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24