QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V anketě Dobrovolní hasiči roku 2022 zazářily jednotky z Plzeňského kraje - FOTKY

18.11.2022 10:30

Ve středu 16. listopadu se v Brně konalo slavnostní udílení ocenění jednotek sborů a kolektivů dobrovolných hasičů. Anketa Dobrovolní hasiči roku 2022 ocenila i dobrovolné jednotky z Plzeňského kraje.

DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Bor2
DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Bor2DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči BorDH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Bor1DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Bor3DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči DomažliceDH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Domažlice2DH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči TouškovDH_anketa Dobrovolní hasiči roku_1122_hasiči Nýrsko

Na prvním místě v kategorii Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce v oblasti jih-západ Čech se umístili hasiči z Boru. „Ještě jednou moc děkujeme za hlasy, které jste nám poslali. Díky vám vezeme do Boru zlato,“ poděkovali dobrovolní hasiči z Boru.

V rámci 12. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku 2022 si rovnou dvě ocenění odnesli dobrovolní hasiči z Domažlic. Jedná se o historický úspěch. „Kolektiv mladých hasičů byl jedním pěti vybraných a oceněných kolektivů v mimořádně kategorii k 50 výročí hry Plamen za jejich činnost v uplynulém roce. Ocenění převzal zakladatel domažlických Soptíků Petr Ouřada,“ pochlubili se hasiči Domažlice. „Výjezdová jednotka sboru dobrovolných hasičů se ve své kategorii umístila na nádherném 2. místě za loňský zásah se šťastným koncem, při kterém pátrala po pohřešované Julii v lesích v okolí Čerchova. Ocenění převzal velitel jednotky Martin Jurčo,“ komentovali hasiči svůj úspěch.

„Velice děkujeme všem, kteří nás podpořili svými hlasy, moc si toho vážíme a utvrzuje nás to, že to co děláme, má smysl. Díky,“ poděkovali dobrovolní hasiči za podporu.

Dobrovolní hasiči z Nýrska se umístili na krásném 4. místě. „Vyhlášení ankety je za námi a naše jednotka se umístila bohužel těsně pod bednou vítězů, a to na 4. místě. Rádi bychom vám všem, kteří nás podpořili a poslali hlasy, poděkovali. Moc si toho vážíme. DĚKUJEME,“ uvedli hasiči Nýrsko.

Mezi nominovanými byla i jednotka dobrovolných hasičů z Touškova. „Velmi děkujeme všem, kteří poslali hlasy a podpořili naši jednotku v Anketě Dobrovolní hasiči roku 2022. Naše jednotka se umístila na 5. místě,“ informovali hasiči města Touškov.

Generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček se ze slavnostního udílení cen omluvil a zároveň všem poděkoval za pomoc nejen v Hřensku. „Dobrovolní hasiči a hasičky, osobně mě mrzí, že mě dnes pracovní povinnosti zavedly v rámci předsednictví ČR v rámci EU do Bruselu. Upřímně bych mnohem raději byl s vámi na slavnostním vyhlášení Ankety dobrovolní hasiči roku a osobně poblahopřál všem oceněným, přestože jsem si vědom toho, že si poděkování zaslouží úplně všichni z vás. Byli jste nám letos opět velkou oporou, nejen při řešení ukrajinské krize a lesních požárů v Hřensku, ale i dalších desítkách tisíc událostí. Velice si cením vaší obětavosti a každodenního nasazení a mnohokrát vám i Vašim blízkým, kteří Vám umožní vykonávat tuto záslužnou činnost, takto na dálku děkuji,“ řekl v promítaném medailonku generální ředitel Vladimír Vlček.

Foto Hasiči Domažlice, hasiči Bor, hasiči Nýrsko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24