QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V nové hře Divadla J. K. Tyla se na plzeňském jevišti představí Jiří Korn

21.02.2023 11:00

Premiéra nové komické operety Candide je naplánovaná na 10. června. Na Nové scéně DJKT se představí známý český zpěvák Jiří Korn.

Candide_DJKT_2023_vizual_foto_Jan_Faukner

Soubor opery DJKT uvede na závěr sezóny komickou operetu Candide. Tu složil uznávaný skladatel Leonard Bernstein. Dílo neprávem zůstávající ve stínu skladatelova nejslavnějšího muzikálu vůbec West Side Story vzniklo podle Voltairovy stejnojmenné povídky.

Děj vypráví o naivním mladíkovi Candidovi, jenž vyrůstá na zámku svého strýce. Poté, co se zamiluje do baronovy dcery, je ze zámku vyhnán, a tím začíná jeho dlouhá cesta napříč celou zeměkoulí. Titulní roli ztvární v alternaci Michal Bragagnolo, člen známého pěveckého kvarteta 4 tenoři, a Richard Samek, jako baronova dcera Cunegonde vystoupí Doubravka Součková či Jana Sibera, roli filozofa Panglosse přijal Jiří Korn, který stejnou roli hrál i v nastudování Státní opery Praha v roce 2006.

Režisérem inscenace bude Tomáš Ondřej Pilař, vizuální stránka je v rukou scénografa Petra Vítka a kostýmní návrhářky Evy Jiřikovské, choreografii vytvoří bývalý sólista plzeňského baletu Martin Šinták.

Premiéra je naplánována na 10. června 2023 na Nové scéně DJKT. Dílo zazní s českým překladem, ale písně zůstanou v originálním znění, tedy v angličtině.

Vstupenky mohou diváci zakoupit od 14. dubna 2023 v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

Foto Jan Faukner

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24